WAAROM VENTILATIE MET WARMTERECUPERATIE HET BESTE IS

 Ventilatie is eigenlijk vrij simpel. Dagelijks leven in huis zorgt voor een binnenlucht die vochtig en vuil is. Deze moeten we vervangen door verse buitenlucht. Dat gebeurde vroeger op natuurlijk wijze omdat we bijna of niet isoleerden. Vandaag isoleren we onze woning echter zo zwaar dat we ventilatie extra moeten voorzien. Het beste systeem hiervoor is ventilatiesysteem D met warmterecuperatie.

HOE WERKT VENTILATIE MET WARMTERECUPERATIE

Bij ventilatie met warmterecuperatie gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door 2 ventilatoren.
De verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen op het dak of in de muur. Dit komt terecht in de ‘droge ruimtes’ zoals leefruimtes en slaapkamers. Ook de gebruikte binnenlucht in ‘natte ruimtes’zoals keuken en badkamer verdwijnt via ventielen. Deze zitten in het plafond geïntegreerd.
Een systeem D voert dus op volledig mechanische wijze de gebruikte binnenlucht af en zuigt volledig mechanisch verse buitenlucht aan. Daarom ook vaak de term ‘balansventilatie’.
VOLLEDIGE BYPASS ZORGT VOOR KOELING IN DE ZOMER
Het ventilatiesysteem met warmterecuperatie van Vasco beschikt over een volledige bypass. Deze zorgt ervoor dat in de zomer bij warm weer de woning geventileerd wordt met koele buitenlucht. Deze bypass gebeurt volledig automatisch.
Vasco heeft 4 systemen D: D300E, D400EP, D500 en de nieuwe D275.

Bekijk hier het Vasco Gamma

Voorpagina D300E Voorpagina D400 Voorpagina D400EP Voorpagina D500
 Voorpagin C400 Voorpagina C400RF Voorpagina C400RF met vraagsturing  Voorpagina D275

De specificaties van de verschillende ventilatiegroepen kan u terug vinden in de brochure.

Brochure downloaden