Waarom verwarmen met een warmtepomp

Warmtepompen zijn zuiniger en dus milieuvriendelijker dan de meer traditionele verwarming systemen. Omdat de warmte zonder toevoeging van energie van hoog naar laag stroomt bereikt een warmtepomp een gemiddeld rendement van 4 of meer! Dit betekent dat slechts 1/4 van de warmte moet worden genomen van elektriciteit en dat 3/4 gratis uit de natuur wordt gehaald! Of anders gezegd: voor elke euro elektriciteit die in een lucht/water – of een lucht/luchtwarmtepomp wordt gestopt krijgt men 4 euro warmte.
Conclusie: verwarmen met de warmtepomp heeft tot gevold dat u nu maar 1/4 meer afhankelijk bent van u leverancier van electriciteit.

Hieronder vindt u een overzicht van de rendementen van de verschillende verwarming systemen.

-gewone gasketel : 91%
-condensatieketel : 107%
-nieuwe stookolieketel : 92%
-verwarmen op electriciteit : 100%
-warmtepomp lucht/water: 300%  a 400%
-warmtepomp water/water : 550% a 650%

Ook komen de warmtepompen in aanmerking voor de subsidies  vanwege het lage energieverbruik, de beperkte CO2 productie.
Warmtepompen zorgen ook ervoor dat uw K-waarde aanzienlijk naar beneden wordt getrokken, zodanig dat u daar ook goed zit.
Zowel bij een renovatie als een nieuwbouw adviseren wij onze klanten over de mogelijkheden.

Werking van een warmtepomp?

De meeste warmtepompen worden vergeleken met het principe van een koelkast.
De warmte dat zich binnen in de ijskast bevindt wordt door een verdamper onttrokken en afgegeven via de condensor (zwarte rooster achteraan de koelkast) afgegeven.
De warmtepomp haalt op dezelfde wijze warmte uit de lucht (lucht/water warmtepomp) of uit de aarde of water (water/water warmtepomp) zijn warmte en geeft dit dan af aan de woning.

Waarom Daikin warmtepompen

Klimaplan heeft duidelijk gekozen voor een samenwerking met Daikin.
Als zijnde één van de grootste producenten en betrouwbare partner van warmtepompen op gebied van lucht/lucht en lucht/water.
Ook heeft Daikin zijn hoofdzetel van europa in Oostende zitten wat een vlotte samenwerking tot gevolg heeft.

Tot het gamma van Daikin behoort de Altherma.
Het voordeel van deze warmtepomp is dat deze niet alleen zorgt voor de verwarming maar ook nog eens voor het sanitair warme water.
Niet alleen de combinatie met vloerverwarming is ideaal, ook heeft Daikin een hoge temperatuur warmtepomp die ook op de radiatoren kan aangesloten worden.
Dit maakt het perfect uitvoerbaar voor renovaties.

Bekijk onze product folders:

klimaplan installeert ook uw airconditioning, warmtepompboiler,ventilatiesysteem en luchtreiniger. Hebt u nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.